Skip links

BK Gesves 2014

Dit jaar schreef Haras de Laubry geschiedenis op het kampioenschap voor jonge paarden in Gesves. We namen deel met 9 paarden en zondag hadden we maar liefst 7 finalisten.

Claire behaalde de finale met twee vijf jarigen na foutloze omlopen tijdens de kwalificaties:  Jorlando de Laubry (Indoctro x Nabab de Rêve) en Jisca de Laubry (Kashmir x Chin Chin).  Jorlando de Laubry zagen we ook terug in de barrage.

Bij de zes jarigen eindigde Isis de Laubry (Flipper d’Elle x Skippy II) op een tweede plaats met een miniem verschil van 0,62 seconden met de winnaar.

Door een klein misverstand tussen Damien en de zeer beloftevolle, maar nog onervaren Isabeau de Laubry (Cardento x Chin Chin) mochten we dit koppel spijtig genoeg niet terug zien in de finale op zondag.

We waren zeer fier om de vier 7 jarige paarden van het team Haras de Laubry terug te zien bij de 40 gekwalificeerde deelnemers voor de finale van de Beker van België.

De stam van Haras de Laubry komt 3 maal terug bij de eerst 8 geklasseerden.

Histoire de Laubry (Chin Chin x Skippy II) eindigde op de vijfde plaats en de dekhengst Hooligan de Laubry (Clinton x Skippy II), uit dezelfde moeder als Isis de Laubry, werd achtste.

Het paard “Hallina De Muze” (Tinka’s boy x Cordula de Laubry) dat vierde werd vind ook haar oorsprong terug bij Haras de Laubry, namelijk uit de moeder Cordula de Laubry (For Pleasure x Darco X SkippyII).

Hooligan de Laubry heeft het hart van het publiek van Gesves weten te stelen met zijn uitzonderlijke kwaliteiten, en dit zowel in de sport als als dekhengst.

Hierbij nogmaals proficiat en dank aan heel het team van Haras de Laubry.
Dank voor de goede samenwerking tussen ruiters, grooms en thuiswerkende ruiters en verzorgers!