Haras de Laubry

Hooligan de Laubry verlaat Haras de Laubry

Elk einde heeft een nieuw begin …

Vandaag nemen we afscheid van de koning van onze stal, Hooligan De Laubry. Trots en verdrietig tegelijkertijd. Verdrietig dat deze unieke hengst ons verlaat, maar tegelijkertijd trots op alles wat hij ons heeft gegeven.

“De eerste keer dat ik Hooligan zag, wist ik dat hij speciaal was. Ik had het gevoel dat we grote dingen gingen doen. ”

Damien vond in Hooligan zijn partner in crime. Beiden leergierig en geen uitdaging vrezen, groeiden ze naar het hoogste niveau in de springsport.

Hun grootste prestaties waren een 3e plaats in de CSIW 5 * Open Sires of the World 1m45 en een 6e plaats in CSIW 5 * 1m50 op Jumping Mechelen in 2017.

In juni 2018 namen Damien en Hooligan de Laubry deel aan hun eerste Nations Cup CSIO *** Lissabon, en met succes. Ze eindigden de eerste ronde met een mooi foutloos parcours en het Belgische team nam de zilveren medaille mee naar huis.

“Ik zal dit moment nooit vergeten, ik was zo trots op Hooligan. Het was tijd om onszelf te bewijzen en hij gaf zichzelf helemaal. ”

Hooligan is geen typische hengst. Hij ziet er ruig uit, maar uiteindelijk is hij gevoelig, beschermend, nieuwsgierig, respectvol en bovenal onafscheidelijk van zijn persoon Margherita Stratta.

“Ik heb hem niet gekozen, hij koos mij”

Margherita wist als de beste waar Hooligan van hield: lange strandwandelingen en bananen snack-tijd.

We wensen Hooligan en zijn nieuwe ruiter het allerbeste toe!
Damien: “Hooligan, het staat allemaal in jouw naam, maar jij bent de perfecte vriend”

Beste Hooligan,vlieg hoog door het leven en maak je nieuwe eigenaar gelukkig. We zullen je nooit vergeten, bedankt voor alles!